Wie is Anite?

BEA6438-Edit.jpg

Ik begeleid mensen met veel betrokkenheid bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zo help ik mensen om weer in balans te komen en vanuit passie en eigen innerlijke kracht optimaal te functioneren in zowel privé- als werksituaties. Mijn missie is om mensen in staat te stellen keuzes te maken vanuit hun hart. Wanneer je als mens op die manier je keuzes maakt, dan leer je spelenderwijs en sta je authentiek in het leven.

De aanpak van de begeleiding (in welke vorm dan ook) richt zich altijd op drie belangrijke elementen: gedachten, gedrag en gevoel. Daarbij behandelen we ook hoe deze zich verhouden tot wereld om ons heen.

Als je in balans leeft vanuit deze drie elementen, dan ben je aan het leven in plaats van aan het overleven. Echt leven geeft plezier, levenskracht en zelfvertrouwen. “Trouw zijn aan jezelf “, dat voorkomt klachten, stress, en geeft gezondheid, levenskracht en ontspanning.

Een vrij lichaam en een vrije geest, daar geloof ik in.

Free body Free Mind

Achtergrondinformatie

Ik ben een persoon met een passie voor mensen. Toen ik in 1994 zelf vastliep in mijn relatie en werk heb ik een training gedaan in bio-energetica. Ik heb een week lang leren voelen wat er in mijn lichaam beweegt en wat werkelijk mijn behoeftes zijn. Na deze week wist ik dat dit de kwaliteit was die ik in mijn leven wilde en ben daarvoor gegaan. Dat heeft mijn hele leven ten goede veranderd.

Vaak ontkennen we onze behoeftes en doen we dingen om erbij te horen en aardig gevonden te worden. We durven niet onszelf te zijn, eigen keuzes te maken en volgen onze behoeftes niet. Hierdoor leven we een aangepast leven en daardoor raken we uit balans, dat geeft stress en lichamelijke klachten. Men negeert namelijk één van de drie elementen die van belang zijn om in balans te leven: het voelen.

Wat ik zelf heb ondervonden is dat wanneer je meer contact hebt met je lichaam, dat het voelen terugkeert en dat je daardoor bewust wordt van je echte klachten. Hierdoor wordt je bewust, krijg je meer inzicht in jezelf en kun je leren keuzes te maken die jou in balans brengen. Keuzes die jou passen, energie geven, jouw leven verrijken en je gezondheid bevorderen.

Dat is de wijze waarop ik mijn trainingen en coaching vorm geef; ik kijk naar de drie elementen en begeleid mensen met als doel de balans te hervinden, zodat ze ten volle vanuit levenskracht en eigen behoefte een gezond en energiek leven kunnen leven.

Ik combineer mijn werk als therapeut, mindfulness trainer en yogadocente met het geven van trainingen en coaching aan mensen voor D’Oorsprong . Daarnaast is Coverz-consultancy een trouwe verwijzer. Samen hebben we een gemeenschappelijk doel : mensen begeleiden in het leven vanuit hun hart in combinatie met het maken van eigen keuzes. Het leven volgen en niet je angsten. Niet overleven, maar ten volle leven en je innerlijke behoefte en kracht volgen.

Wat ik heb gedaan om mezelf te verrijken lees je hieronder.

Opleidingen

 • Gedurende 10 jaar zelfstandig ondernemer in de modebranche
 • Opleiding energetisch therapeut/ vitaliteitscoach
 • Opleiding gedragstherapeutisch werker
 • Opleiding Mindfulness bij See true Amsterdam (leer van Kabat Zinn)
 • Workshop geweldloze communicatie M. Rosenberg
 • Cursusleider in de Basisprogramma en de Leergang voor (para)medici bij een gezondheidscentrum in België gecombineerd met een eigen praktijk als energetisch therapeut gedurende 8 jaar
 • Gecertificeerd yoga docente in Hata yoga en Critical Aligment yoga lid van de nederlandse-vereniging van yoga docenten. Gecertificeerde bij Hans het Hart en Gert van Leeuwen.
 • Tweejarige opleiding Familie- en Organisatieconstellatie door diverse docenten van het Hellinger Instituut Duitsland
 • Opleiding Psychosociaal therapeut (Gradatim)
 • Verdieping in bewustzijnsleer Past Reality Integration (PRI)
 • Gecertificeerd en geautoriseerd gebruiker van het Levensstijlen Inventarisatie profiel (L.S.I.) van Human Synergetics ®
 • Gekwalificeerd S.O.V. begeleider en gedurende 15 jaar als therapeut en teamleider werkzaam geweest in de verslavingszorg bij Novadic-Kentron.

Mijn kernwaarden: openheid, kracht, energie, lichaamsbewustzijn en empathie.
Mijn grootste inspiratiebron is de omgang met mijn medemens.

Wil je meer over mij weten? Neem dan contact op!