Yoga

yoga

Anite Jonkers is een gecertificeerd Yoga-docente en aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Yoga docenten. Yoga wordt gegeven op woensdag.

Yoga bij Free Body Free Mind

Yoga is leren contact maken met je lichaam en je adem ervaren. Ervaren hoe je lichaam voelt en het niet willen veranderen of forceren, maar accepteren. Presteren is in de yoga niet de bedoeling. Door het oprekken en strekken van je lichaam ga je in bepaalde gebieden van je lichaam spanning ervaren die je door middel van actief ademen los kan laten. Door consequent yoga te beoefenen rek je je spieren op en wordt het lichaam soepeler. Door de oefeningen te doen verdwijnt er spanning uit het lichaam en ga je leren bewuster te ademen en bewuster te ontspannen. Dit is bevorderlijk voor je totale vitaliteit en maakt elk mens gezonder. Iedereen kan Yoga doen op zijn of haar eigen wijze. Yoga kan je leven veranderen.

Tijdens de yoga-lessen gaan we aan de slag met drie elementen uit de yoga:

  • Yoga Hata Yoga:een vorm van Yoga waar spierspanning loslaten en adem centraal staan.
  • Yoga Mindfull Yoga : een rustigere vorm van Yoga  waar de ontspanning centraal staat.
  • Critical Aligment Yoga : een vorm van yoga waarbij er veel aandacht is voor de ruggegraat en die uitgaat van zwaartekracht en uitlijning van de asna’s.
  • Meditatie: het leren zicht te krijgen op je gedachte en leren concentreren zonder te forceren maar vooral te leren accepteren.

Lesrooster

Woensdag

09.00 – 10.15

19.00 – 20.15

20.30 – 21.45

Let op: vanwege een beperkt aantal plaatsen, graag van tevoren aanmelden voor een les.

Vrijdag

Yin Yoga

19.00 – 20.15

Prijzen

Proefles: GRATIS

Losse les: € 12,50

Halfjaarabonnement: €11,- per les

Privéles

Uiteraard is het ook mogelijk om een privéles te volgen. Dit is op afspraak op meerdere momenten mogelijk. Neem hiervoor even contact op.